Zihin-Beden Sinerjisi Meditasyon Fiziksel ve Zihinsel Sağlığınızı Nasıl İyileştirebilir?

II. Meditasyonun Sağlığa Yararları III. Meditasyon Nasıl Yapılır IV. Yaygın Meditasyon Hataları V. Muayyen Sıhhat Durumları İçin Meditasyon VI. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon VII. Meditasyon Uygulamaları VIII. Meditasyon Kaynakları IX. Meditasyon Araştırması Popüler Sorular Antet Özellikler Meditasyon Zihin-beden bağlantısı Fiziksel sıhhat Stres yönetimi Stres yönetimi Sıhhat II. Meditasyonun Sağlığa Yararları Meditasyonun fizyolojik sıhhat açısından pek fazlaca faydası olduğu gösterilmiştir, bunlardan bazıları şunlardır: Azaltılmış stres İyileştirilmiş uyku Azaltılmış ağrı İyileştirilmiş ruh hali Artan enerji Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu Azaltılmış apse Düşük tansiyon Kalp sağlığının iyileştirilmesi Bu faydalar, meditasyonun stresi azaltmaya, rahatlamayı iyileştirmeye ve öz farkındalığı teşvik etmeye destek olmasından meydana gelmektedir. Stresli olduğumuzda, vücudumuz fizyolojik sağlığımız üstünde negatif bir etkiye haiz olabilen kortizol ve adrenalin benzer biçimde hormonlar salgılar. Meditasyon, bu stres hormonlarını azaltmaya ve daha dengeli bir zihin durumunu teşvik etmeye destek olabilir. Meditasyon uyku standardını iyileştirmeye de destek olabilir. Stresli olduğumuzda uykuya dalmak ve uykuda kalmak zor olabilir. Meditasyon zihni […]

Zihin-Beden Sinerjisi Meditasyon Fiziksel ve Zihinsel Sağlığınızı Nasıl İyileştirebilir?

Zihin-Beden Sinerjisi: Meditasyon Fiziksel Sağlığı Nasıl Artırır?

II. Meditasyonun Sağlığa Yararları

III. Meditasyon Nasıl Yapılır

IV. Yaygın Meditasyon Hataları

V. Muayyen Sıhhat Durumları İçin Meditasyon

VI. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

VII. Meditasyon Uygulamaları

VIII. Meditasyon Kaynakları

IX. Meditasyon Araştırması

Popüler Sorular

Antet Özellikler
Meditasyon Zihin-beden bağlantısı
Fiziksel sıhhat Stres yönetimi
Stres yönetimi Sıhhat

Zihin-Beden Sinerjisi: Meditasyon Fiziksel Sağlığı Nasıl Artırır?

II. Meditasyonun Sağlığa Yararları

Meditasyonun fizyolojik sıhhat açısından pek fazlaca faydası olduğu gösterilmiştir, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres
  • İyileştirilmiş uyku
  • Azaltılmış ağrı
  • İyileştirilmiş ruh hali
  • Artan enerji
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Azaltılmış apse
  • Düşük tansiyon
  • Kalp sağlığının iyileştirilmesi

Bu faydalar, meditasyonun stresi azaltmaya, rahatlamayı iyileştirmeye ve öz farkındalığı teşvik etmeye destek olmasından meydana gelmektedir. Stresli olduğumuzda, vücudumuz fizyolojik sağlığımız üstünde negatif bir etkiye haiz olabilen kortizol ve adrenalin benzer biçimde hormonlar salgılar. Meditasyon, bu stres hormonlarını azaltmaya ve daha dengeli bir zihin durumunu teşvik etmeye destek olabilir.

Meditasyon uyku standardını iyileştirmeye de destek olabilir. Stresli olduğumuzda uykuya dalmak ve uykuda kalmak zor olabilir. Meditasyon zihni ve bedeni sakinleştirmeye destek olabilir, rahatlamayı ve iyi bir gece uykusu çekmeyi kolaylaştırır.

Meditasyon bununla beraber ağrıyı azaltmaya da destek olabilir. Stresli olduğumuzda, vücudumuz gerilir ve bu da ağrıya yol açabilir. Meditasyon, vücudu ve zihni rahatlatmaya destek olabilir ve bu da ağrı seviyelerini azaltabilir.

Meditasyon ruh halini de iyileştirebilir. Stresli olduğumuzda ruh halimiz bozulabilir. Meditasyon stresi azaltmaya ve hayata daha pozitif yönde bakmaya destek olabilir.

Meditasyon ek olarak enerji seviyelerini artırmaya destek olabilir. Stresli olduğumuzda enerji seviyelerimiz düşebilir. Meditasyon stresi azaltmaya ve rahatlamayı teşvik etmeye destek olabilir, bu da enerji seviyelerinin artmasına yol açabilir.

Meditasyon ek olarak bağışıklık fonksiyonunu güçlendirmeye destek olabilir. Stresli olduğumuzda bağışıklık sistemimiz zayıflayabilir. Meditasyon stresi azaltmaya ve daha dengeli bir zihin durumunu desteklemeye destek olabilir, bu da bağışıklık fonksiyonunu iyileştirmeye destek olabilir.

Meditasyon ek olarak iltihabı azaltmaya destek olabilir. Stresli olduğumuzda, vücudumuz iltihaplanmaya neden olabilen hormonlar salgılar. Meditasyon bu hormonları azaltmaya ve daha dengeli bir zihin durumunu desteklemeye destek olabilir, bu da iltihabı azaltmaya destek olabilir.

Meditasyon kan basıncını düşürmeye de destek olabilir. Stresli olduğumuzda kan basıncımız artabilir. Meditasyon stresi azaltmaya ve rahatlamayı teşvik etmeye destek olabilir, bu da kan basıncını düşürmeye destek olabilir.

Meditasyon kalp sağlığını iyileştirmeye de destek olabilir. Stresli olduğumuzda, kalbimiz daha süratli atabilir ve kan basıncımız artabilir. Meditasyon stresi azaltmaya ve rahatlamayı teşvik etmeye destek olabilir, bu da kalp sağlığını iyileştirmeye destek olabilir.

İlginizi Çekebilir:  Canlı Enerji Akışı Çakra Meditasyonu ile Bir Yolculuk

Meditasyon, fizyolojik sıhhat için birçok yarar sağlayabilen kuvvetli bir araçtır. Stresi azaltarak, uykuyu iyileştirerek, ağrıyı azaltarak, ruh halini iyileştirerek, enerjiyi artırarak, bağışıklık fonksiyonunu iyileştirerek, iltihabı azaltarak, kan basıncını düşürerek ve kalp sağlığını iyileştirerek meditasyon, daha sıhhatli ve sevinçli hayatlar yaşamamıza destek olabilir.

III. Meditasyon Nasıl Yapılır

Meditasyon, sağlığınız ve refahınız üstünde derin bir etkiye haiz olabilecek bayağı fakat kuvvetli bir uygulamadır. Stresi azaltmanıza, uykunuzu iyileştirmenize, ağrıyı yönetmenize, ruh halinizi iyileştirmenize ve odaklanmanızı ve konsantrasyonunuzu artırmanıza destek olabilir.

Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece temel prensipler aynıdır. Meditasyon yaparken kolay bir pozisyonda oturur ve nefesinize odaklanırsınız. Gözlerinizi kapatabilir yahut aleni tutabilirsiniz, hangisi daha kolay geliyorsa.

Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin. Bunu birkaç dakika yahut arzu ettiğiniz kadar uzun zaman oluşturmaya devam edin.

Meditasyon esnasında zihninizin dalıp gittiğini görebilirsiniz. Bu normaldir. Zihniniz dalıp gittiğinde, dikkatinizi yine nefesinize getirin.

Meditasyon, ustalaşmak için süre ve gayret gerektiren bir uygulamadır. Sadece, yararları buna kıymet. Meditasyona yeni başladıysanız, her gün birkaç dakika meditasyon yaparak başlayın. Uygulamaya alıştıkça meditasyon yapmış olduğunuz süreyi kademeli olarak artırın.

Zihin-Beden Sinerjisi: Meditasyon Fiziksel Sağlığı Nasıl Artırır?

IV. Yaygın Meditasyon Hataları

İşte insanların meydana getirdiği en yaygın meditasyon hatalarından bazıları ve bunlardan iyi mi kaçınabileceğinize dair ipuçları:

  • Kendinizi meditasyon oluşturmaya zorlamaya çalışıyorsunuz
  • Meditasyon, kendinizi rahatlamaya yahut zihninizi temizlemeye zorlamak değildir. Düşüncelerinizin yargılanmadan gelip gitmesine izin vermektir. Meditasyon yapmakta zorlanıyorsanız, rahatlamaya ve beklentileri bırakmaya çalışın. Bir tek nefesinizle oturun ve düşüncelerinizin gelip gitmesine izin verin.

  • Oldukça uzun zaman meditasyon yapmak
  • İlk başladığınızda, kısa süreler süresince meditasyon yapmak en iyisidir. Günde 5-10 dakika hedefleyin. Meditasyona alıştıkça, seanslarınızın uzunluğunu kademeli olarak artırabilirsiniz.

  • Dikkat dağıtan bir ortamda meditasyon yapmak
  • Meditasyon yapmak için rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz ve kolay bir yer bulmak önemlidir. Kolayca dikkatiniz dağılıyorsa, düşük ışıklı ve dikkat dağıtacak fazlaca azca şeyin olduğu bir odada meditasyon yapmayı kontrol edin.

  • Bir gündemle meditasyon yapmak
  • Meditasyon herhangi bir şey başarmaya çalışmakla alakalı değildir. Anın içerisinde olmak ve düşüncelerinizin yargılanmadan gelip gitmesine izin vermekle ilgilidir. Düşüncelerinizi denetim etmeye yahut muayyen bir hedefe ulaşmaya çalıştığınızı ayrım ederseniz, rahatlamaya ve beklentilerinizi bırakmaya çalışın. Bir tek nefesinizle oturun ve düşüncelerinizin gelip gitmesine izin verin.

Zihin-Beden Sinerjisi: Meditasyon Fiziksel Sağlığı Nasıl Artırır?

V. Muayyen Sıhhat Durumları İçin Meditasyon

Meditasyonun aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle muhtelif sıhhat sorunlarının tedavisinde müessir olduğu gösterilmiştir:

  • Stres
  • Kaygı
  • Depresyon
  • Uykusuzluk
  • Ağrı
  • Baş ağrıları
  • Migren
  • Huzursuz bağırsak sendromu
  • Kronik bitkinlik sendromu

Araştırmalar, meditasyonun stres seviyelerini azaltmaya, ruh halini iyileştirmeye ve rahatlamayı teşvik etmeye destek olabileceğini göstermiştir. Ek olarak uyku standardını iyileştirmeye, ağrıyı azaltmaya ve kronik rahatsızlıkların semptomlarını yönetmeye destek olabilir.

İlginizi Çekebilir:  Yüzeyin Ötesinde Meditasyonun Daha Derin AnlamıMeditasyonun fiziksel, zihinsel ve ruhsal faydalarını keşfedin ve onu günlük hayatınıza nasıl dahil edeceğinizi öğrenin.

Muayyen bir sıhhat durumunu tedavi etmek için meditasyon kullanmakla ilgileniyorsanız, ilkin doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. Meditasyonun sizin için müsait olup olmadığını belirlemenize destek olabilir ve bunu tedavi planınıza iyi mi dahil edeceğiniz hikayesinde size rehberlik sağlayabilirler.

Zihin-Beden Sinerjisi: Meditasyon Fiziksel Sağlığı Nasıl Artırır?

VI. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

Meditasyon, yüzyıllardır mevcud ve dünyanın her yerindeki insanoğlu tarafınca zihinsel ve fizyolojik sağlıklarını iyileştirmek için kullanılan bir uygulamadır. Her yerde yapılabilen bayağı bir uygulamadır ve hususi bir ekipman gerektirmez.

Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece temel prensipler aynıdır. Meditasyon yaptığınızda, bir tek kolay bir pozisyonda oturursunuz ve dikkatinizi nefesinize odaklarsınız. Ek olarak bir mantraya yahut görselleştirmeye de odaklanabilirsiniz.

Meditasyon stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve odaklanmanızı artırmanıza destek olabilir. Ek olarak daha iyi uyumanıza ve ağrıyı yönetmenize destek olabilir.

Meditasyona yeni başladıysanız, yavaş adım atmak ve meditasyona harcadığınız tarihi kademeli olarak çoğaltmak önemlidir. Ek olarak başlamanıza destek olması için bir meditasyon öğretmeni yahut grubu bulmak isteyebilirsiniz.

İşte yeni başlayanlar için birkaç ipucu:

  • Basit bir oturma yeri bulun. Bir sandalyede, yerde yahut hatta yatakta oturabilirsiniz.
  • Gözlerinizi kapatın ve vücudunuzu gevşetin.
  • Dikkatinizi nefesinize odaklayın. Nefeslerinizi sayabilir yahut gelip gidişlerini gözlemleyebilirsiniz.
  • Şayet zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe yine nefesinize getirin.
  • Istediğiniz kadar meditasyona devam edin. Birkaç dakikalık meditasyon bile yararlı olabilir.

Meditasyon yaşam boyu devam eden bir uygulamadır ve becerileri geliştirmek süre ve gayret gerektirir. Sadece meditasyonun yararları bu çabaya fazlasıyla kıymet.

VII. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Zihni sakinleştirmenin ve şimdiki ana odaklanmanın bir yoludur. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece tüm bunlar bir tür rehavet ve odaklanma ihtiva eder.

Meditasyon her yaştan ve her kesimden insan için yararlı olabilir. Stresi azaltmaya, uykuyu iyileştirmeye, ağrıyı yönetmeye ve ruh halini iyileştirmeye destek olabilir. Ek olarak odaklanmayı ve konsantrasyonu artırmaya ve yaratıcılığı teşvik etmeye destek olabilir.

Meditasyona yeni başladıysanız, adım atmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. ilk olarak, rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun. Bir sandalyeye oturabilir, yerde bağdaş kurabilir yahut uzanabilirsiniz. Gözlerinizi kapatın ve birkaç derin soluk alın. Nefesinizin vücudunuza girip çıkmasına odaklanın. Zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.

Meditasyon, ustalaşmak için süre ve gayret gerektiren bir uygulamadır. Sadece, meditasyonun yararları buna kıymet. Meditasyona yeni başladıysanız, her gün ufak süre dilimleriyle başlayın. Uygulamaya alıştıkça meditasyon yapmış olduğunuz süre miktarını kademeli olarak artırın.

İşte yeni başlayanlar için birkaç ipucu:

  • Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
  • Basit bir pozisyonda oturun.
  • Gözlerinizi kapatın ve birkaç derin soluk alın.
  • Nefesinizin vücudunuza girip çıkmasına odaklanın.
  • Şayet zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe yine nefesinize getirin.
  • Meditasyon, ustalaşmak için süre ve gayret gerektiren bir uygulamadır. Her gün ufak süre dilimleriyle başlayın ve uygulamaya alıştıkça meditasyon yapmış olduğunuz süre miktarını kademeli olarak artırın.
İlginizi Çekebilir:  Çağlar Boyunca Meditasyon Huzurun Tarihi Bir Gobleni

Meditasyon Kaynakları

Meditasyon pratiğinizde yararlı bulabileceğiniz birtakım kaynaklar şunlardır:

  • Sakinlik yeni başlayanlar ve deneyimli meditasyoncular için muhtelif rehberli meditasyonlar sunan popüler bir meditasyon uygulamasıdır.
  • Baş boşluğu Muhtelif rehberli meditasyonların yanı sıra uyku ve rehavet egzersizleri de sunan bir öteki popüler meditasyon uygulamasıdır.
  • İçgörü Zamanlayıcısı rehberli meditasyonlar, konuşmalar ve müzikler de dahil olmak suretiyle fazlaca muhtelif meditasyon içerikleri sunan parasız bir meditasyon uygulamasıdır.
  • Dhamma.org Parasız çevrimiçi meditasyon kursları ve kaynakları sunan bir internet sitesidir.
  • MeditasyonMerkezi.com Muhtelif meditasyon dersleri ve atölyelerinin yanı sıra çevrimiçi kaynaklar da sunan bir internet sitesidir.

IX. Meditasyon Araştırması

Meditasyonun fizyolojik sıhhat üstünde birçok pozitif yönde tesiri olabileceğini öne devam eden giderek artan sayıda inceleme bulunmaktadır. Bildirilen faydalardan bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres
  • İyileştirilmiş uyku
  • Azaltılmış ağrı
  • İyileştirilmiş ruh hali
  • Gelişmiş odaklanma ve konsantrasyon
  • Azaltılmış apse
  • Düşük tansiyon
  • Kalp hastalığı riskinin azalması
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu

Meditasyon üstüne meydana getirilen araştırmalar hemen hemen erken aşamalarda olsa da, şu ana kadar elde edilmiş sonuçlar umut verici. Meditasyon, fizyolojik sağlığı ve refahı iyileştirmenin güvenilir ve müessir bir yolu benzer biçimde görünüyor.

S: Meditasyon nelerdir?

A: Meditasyon, ferdin dikkatini muayyen bir nesneye, düşünceye yahut aktiviteye odaklamayı içeren bir zihin-beden uygulamasıdır. Yüzyıllardır dünyanın muhtelif kültürlerinde uygulanmaktadır.

S: Meditasyonun sağlığa yararları nedir?

A: Meditasyonun fizyolojik ve psikolojik sıhhat açısından stresi azaltma, uykuyu iyileştirme, ağrıyı idare etme ve ruh halini iyileştirme benzer biçimde birçok faydası olduğu gösterilmiştir.

S: Meditasyona iyi mi başlayabilirim?

A: Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır. Muhtelif rehberli meditasyonları çevrimiçi yahut kitaplarda bulabilirsiniz. Ek olarak şu bayağı adımları izleyerek kendi başınıza meditasyon yapmayı öğrenebilirsiniz:

  1. Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
  2. Basit bir pozisyonda, sırtınız dik bir halde oturun.
  3. Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
  4. Yavaşça ve derin bir halde soluk alıp verin.
  5. Soluk alırken, zihninize gelen bütün fikir ve endişeleri özgür bırakın.
  6. İstediğiniz kadar nefesinize odaklanmaya devam edin.

Meditasyon, ustalaşmak için süre ve sabır gerektiren bir uygulamadır. İlk başta doğru yaptığınızı hissetmezseniz cesaretiniz kırılmasın. Bir tek ergonomik oluşturmaya devam edin ve nihayetinde neticeleri görmüş olacaksınız.

Can Özçelik, Doial.com'un kurucusu ve baş yazarıdır. Teknoloji, yaşam tarzı ve kişisel gelişim konularına olan ilgisi, onu bu blogu oluşturma yoluna yönlendirdi. Eğitimini iletişim ve medya alanında tamamlayan Can, yazılarına profesyonel bir yaklaşım getirerek okuyucularına değerli ve ilham verici içerikler sunmaktadır.

  • Toplam 154 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Bilgelik Dalgaları Meditasyonun Tarihsel Bir Keşfi

Derin Düşünce 40 dakika önce

İçindekilerII. Meditasyonun YararlarıIII. Meditasyon Iyi mi YapılırIV. Değişik Meditasyon TürleriV. Nerede Meditasyon YapılırVI. Ne Kadar Vakit Meditasyon YapılmalıVII. Ne Sıklıkta Meditasyon YapılmalıVIII. Meditasyonun Önündeki EngellerIX. Yeni Başlayanlar İçin İpuçları II. Meditasyonun Yararları III. Meditasyon Iyi mi Yapılır IV. Değişik Meditasyon Türleri V. Nerede Meditasyon Yapılır VI. Ne Kadar Vakit Meditasyon Yapılmalı VII. Ne Sıklıkta Meditasyon Yapılmalı VIII. Meditasyonun Önündeki Engeller IX. Yeni Başlayanlar İçin İpuçları En Fazlaca Sorulan Sorular Hususiyet Tarif Meditasyon Kişinin dikkat ve farkındalığını eğitmek için farkındalık, gevşeme ya da yoga şeklinde bir teknik kullandığı tatbik. Tarih Meditasyon, binlerce senedir dünyanın muhtelif kültürlerinde uygulanmaktadır. Dikkatlilik Yargılamadan, şimdiki ana odaklanmaya odaklanan bir meditasyon türü. Aydınlanma Psikolojik farkındalık ya da içgörü hali. Maneviyat Üstün bir güce ya da güçlere itikat. II. Meditasyonun Yararları Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır: Azaltılmış stres ve endişe İyileştirilmiş ruh hali ve huzur Artan […]

Rahatlığınızı Artırın Rahatlama ve İyi Olma İçin 5 Gelişmiş Araç

Derin Düşünce 7 gün önce

İçindekilerII. Gevşeme tekniklerinin yararlarıIII. Değişik gevşeme teknikleriIV. Doğru gevşeme tekniği iyi mi seçilir?V. Rahatlama teknikleri iyi mi uygulanır?VI. İnsanların rahatlamaya çalışırken meydana getirdiği yaygın yanlışlarVII. Rahatlama tekniklerini günlük hayatınızın bir parçası haline iyi mi getirebilirsiniz?Stresli zamanlarda kolay kalmak için ipuçlarıIX. Küçüklere gevşeme tekniklerini iyi mi öğretebiliriz?II. Soluk TeknikleriIII. Progresif Kas GevşemesiII. Soluk TeknikleriIII. Progresif Kas GevşemesiIV.V. MeditasyonVI. AromaterapiVII. MasajMüzik TerapisiIX. Doğada Süre Dercetmek (*5*) II. Gevşeme tekniklerinin yararları III. Değişik gevşeme teknikleri IV. Doğru gevşeme tekniği iyi mi seçilir? V. Rahatlama teknikleri iyi mi uygulanır? VI. İnsanların rahatlamaya çalışırken meydana getirdiği yaygın yanlışlar VII. Rahatlama tekniklerini günlük hayatınızın bir parçası haline iyi mi getirebilirsiniz? VIII. Stresli zamanlarda kolay kalmak için ipuçları IX. Küçüklere gevşeme tekniklerini iyi mi öğretebiliriz? Tipik Mevzular Hususiyet Yanıt Rahatlama teknikleri Yoga, meditasyon, masaj, derin soluk alma vb. Stres yok etme Stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltır Huzur Uykuyu, ruh halini ve genel sağlığı iyileştirir Dikkatlilik Farkındalığı, odaklanmayı […]

Düşüncelerin Ötesinde Farkındalıklı Meditasyon Uygulamasına Bir Kılavuz

Derin Düşünce 3 hafta önce

İçindekilerII. Farkındalık Meditasyonu Nelerdir?III. Farkındalık Meditasyonunun YararlarıIV. Farkındalık Meditasyonu Iyi mi UygulanırV. Farkındalık Meditasyonu Uygularken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarII. Farkındalık Meditasyonu Nelerdir?III. Farkındalık Meditasyonunun YararlarıFarkındalık Meditasyonu Nelerdir?V. Farkındalık Meditasyonu Uygularken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarVI. Başlangıç ​​Seviyesi İçin Farkındalık MeditasyonuStresten Kurtulmak İçin Farkındalık Meditasyonu Farkındalık meditasyonu, şimdiki ana odaklanmaya odaklanan bir meditasyon türüdür. Zihni düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın daha çok bilincinde olmaya eğitmenin bir yoludur. Farkındalık meditasyonunun stresi azaltma, odaklanmayı iyileştirme ve mutluluğu artırma şeklinde bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Ek olarak kronik ağrı, endişe ve depresyonu yönetmede de destek olabilir. Bu yazıda farkındalık meditasyonuna genel bir bakış sunacağız; farkındalık meditasyonunun ne olduğu, iyi mi çalmış olduğu ve iyi mi uygulanacağı hakkındaki data vereceğiz. II. Farkındalık Meditasyonu Nelerdir? Farkındalık meditasyonu, şimdiki ana odaklanmaya odaklanan bir meditasyon türüdür. Zihni düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın daha çok bilincinde olmaya eğitmenin bir yoludur. Farkındalık meditasyonu uyguladığımızda, basit bir pozisyonda oturur ve […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Kredi Hesaplama

Bitcoin (0%)

Ethereum (0%)

Tether (0%)

Bnb (0%)

Xrp (0%)

Solana (0%)

Cardano (0%)

Dogecoin (0%)

Tron (0%)

Chiliz (0%)

Rastgele