Meditasyonun Şifresi Çözüldü İçsel Huzur ve Barışa Giden Yol Haritası

Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır. Zihni eğitmek ve manevi huzura ulaşmak için kullanılır. Meditasyonun stresi azaltmak, odaklanmayı geliştirmek ve yaratıcılığı çoğaltmak şeklinde birçok faydası vardır. Bu yazı size meditasyon yöntemiyle iç huzura giden bir yol haritası sunacaktır. Meditasyonun temellerini, iyi mi başlayacağınızı ve meditasyonun faydalarını ele alacağız. Ek olarak meditasyona yönelik engelleri aşmak için ipuçları vereceğiz ve birtakım yaygın soruları yanıtlayacağız. Meditasyonun Yararları Meditasyonun pek fazlaca faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır: Azaltılmış stres Geliştirilmiş odaklama Artan yaratıcılık İyileştirilmiş uyku Azaltılmış ağrı İyileştirilmiş ruh hali Artan farkındalık Daha çok rahatlık duygusu Genel sıhhat ve refahınızı iyileştirmenin bir yolunu arıyorsanız, meditasyon mükemmel bir seçenektir. Hayatınız üstünde derin bir tesir yaratabilecek bayağı bir uygulamadır. Iyi mi Meditasyon Yapılır Meditasyon her insanın öğrenebileceği bayağı bir uygulamadır. Herhangi bir hususi ekipman ya da tahsil gerektirmez. Tek ihtiyacınız olan oturmak için sessiz bir yer ve birkaç dakikalık vakit. Meditasyona adım atmak için, basit bir pozisyonda oturun […]

Meditasyonun Şifresi Çözüldü İçsel Huzur ve Barışa Giden Yol Haritası

Meditasyonun Şifresi Çözüldü: İçsel Huzura Giden Yol Haritası

Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır. Zihni eğitmek ve manevi huzura ulaşmak için kullanılır. Meditasyonun stresi azaltmak, odaklanmayı geliştirmek ve yaratıcılığı çoğaltmak şeklinde birçok faydası vardır.

Bu yazı size meditasyon yöntemiyle iç huzura giden bir yol haritası sunacaktır. Meditasyonun temellerini, iyi mi başlayacağınızı ve meditasyonun faydalarını ele alacağız. Ek olarak meditasyona yönelik engelleri aşmak için ipuçları vereceğiz ve birtakım yaygın soruları yanıtlayacağız.

Meditasyonun Şifresi Çözüldü: İçsel Huzura Giden Yol Haritası

Meditasyonun Yararları

Meditasyonun pek fazlaca faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres
  • Geliştirilmiş odaklama
  • Artan yaratıcılık
  • İyileştirilmiş uyku
  • Azaltılmış ağrı
  • İyileştirilmiş ruh hali
  • Artan farkındalık
  • Daha çok rahatlık duygusu

Genel sıhhat ve refahınızı iyileştirmenin bir yolunu arıyorsanız, meditasyon mükemmel bir seçenektir. Hayatınız üstünde derin bir tesir yaratabilecek bayağı bir uygulamadır.

Iyi mi Meditasyon Yapılır

Meditasyon her insanın öğrenebileceği bayağı bir uygulamadır. Herhangi bir hususi ekipman ya da tahsil gerektirmez. Tek ihtiyacınız olan oturmak için sessiz bir yer ve birkaç dakikalık vakit.

Meditasyona adım atmak için, basit bir pozisyonda oturun ve gözlerinizi kapatın. Nefesinize odaklanın ve düşüncelerinizin gelip gitmesine izin verin. Düşüncelerinizi denetim etmeye çabalamayın, yalnız onları gözlemleyin.

Nefesinize arzu ettiğiniz kadar odaklanmaya devam edin. Kendinize bir zamanlayıcı ayarlamanın yararlı bulunduğunu görebilirsiniz. Zamanlayıcı kapandığında gözlerinizi açabilir ve gününüze geri dönebilirsiniz.

Faydalarını görmek için tertipli olarak meditasyon yapmak önemlidir. Ne kadar fazlaca ergonomik yapmış olursanız, o denli kolaylaşacaktır.

Meditasyonun Şifresi Çözüldü: İçsel Huzura Giden Yol Haritası

Değişik Meditasyon Türleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları vardır. En popüler meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Yoga nidra
  • Rehberli meditasyon

İnternette ve kitaplarda birçok değişik meditasyon türü bulabilirsiniz. Ek olarak mahalli topluluk merkezinizde ya da yoga stüdyonuzda meditasyon dersleri bulabilirsiniz.

Nerede Meditasyon Yapılır

Kendinizi basit hissettiğiniz her yerde, sözgelişi evinizde, parkta ya da mahalli meditasyon merkezinizde meditasyon yapabilirsiniz. Rahatsız edilmeyeceğiniz ve rahatlayabileceğiniz bir yer bulmanız önemlidir.

Meditasyona yeni başladıysanız, evde sessiz bir odada meditasyon yaparak başlamanız yararlı olabilir. Meditasyona daha basit alıştıkça, değişik mekanlar deneyebilirsiniz.

Ne Sıklıkta Meditasyon Yapılmalı

Her gün meditasyon yapmak için ülkü vakit miktarı hepimiz için fark eder. Birtakım insanoğlu her gün yalnız birkaç dakika meditasyon yapmanın yararlı bulunduğunu düşünürken, ötekiler daha uzun süreler süresince meditasyon yapmayı tercih eder.

Meditasyona yeni başladıysanız, her gün yalnız birkaç dakika meditasyon yaparak başlayabilirsiniz. Meditasyona alıştıkça, her gün meditasyon yapmış olduğunuz süreyi kademeli olarak artırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Canlı Enerji Akışı Çakra Meditasyonu ile Bir Yolculuk

Ne Kadar Vakit Meditasyon Yapılmalı

Her gün meditasyon yapmak için ülkü vakit hepimiz için fark eder. Birtakım insanoğlu her gün yalnız birkaç dakika meditasyon yapmanın yararlı bulunduğunu düşünürken, ötekiler daha uzun süreler süresince meditasyon yapmayı tercih eder.

Meditasyona yeni başladıysanız, her gün yalnız birkaç dakika meditasyon yaparak başlayabilirsiniz. Meditasyona alıştıkça, her gün meditasyon yapmış olduğunuz süreyi kademeli olarak artırabilirsiniz.

Meditasyona Başladığınızda Neler Bekleyebilirsiniz?

Meditasyona ilk başladığınızda aşağıdakilerden kimilerini deneyimleyebilirsiniz:

Antet Hususiyet
Meditasyon Zihni sakinleştirir
Sakinlik Stresi azaltır
Dikkatlilik Odaklanmayı geliştirir
İç huzuru Mutluluğu artırır
Stres yok etme Kaygıyı azaltır

II. Meditasyonun yararları

Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş ruh hali ve rahatlık
  • Artan odaklanma ve konsantrasyon
  • İyileştirilmiş uyku kalitesi
  • Azaltılmış ağrı
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Kalp hastalığı ve nüzul riskinin azalması
  • Gelişmiş bilişsel işlev

Iyi mi meditasyon yapılır

Meditasyon, hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat için birçok faydası olduğu yayınlanan bir uygulamadır. Stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmaya, uykuyu iyileştirmeye ve odaklanmayı ve konsantrasyonu artırmaya destek olabilir. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece temel adımlar aynıdır.

Meditasyon yapmak için rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulmanız gerekecektir. Basit bir pozisyonda, bir sandalyede ya da yerde oturun. Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin. Bunu birkaç dakika ya da arzu ettiğiniz kadar uzun vakit oluşturmaya devam edin.

Meditasyon yaparken, bütün düşünceleri ve dikkat distribütör şeyleri bırakmaya çalışın. Nefesinize ve şu ana odaklanın. Zihninizin dalıp gittiğini ayrım ederseniz, dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.

Meditasyon, ustalaşmak için vakit ve gayret gerektiren bir uygulamadır. Sadece, meditasyonun yararları buna kıymet. Meditasyona yeni başladıysanız, her gün birkaç dakika meditasyon yaparak başlayın. Uygulamaya alıştıkça meditasyon yapmış olduğunuz süreyi kademeli olarak artırın.

IV. Değişik meditasyon türleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları vardır. En yaygın meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Zen meditasyonu
  • Qigong meditasyonu
  • Yoga nidra

Sizin için en iyi meditasyon türü, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Hangi meditasyon türünün sizin için doğru olduğu için güvenilir değilseniz, keyif aldığınız ve arzu ettiğiniz neticeleri elde etmenize destek olan bir tür bulana kadar değişik türleri tecrübe etmek iyi bir fikirdir.

V. Nerede meditasyon yapılır?

Meditasyon yapabileceğiniz birçok değişik yer vardır. Evde, işte, parkta ya da hatta hareket halindeki bir araçta meditasyon yapabilirsiniz. En mühim şey, kendinizi basit ve gevşemiş hissettiğiniz bir yer bulmaktır.

Evde meditasyon yapıyorsanız, hususi bir meditasyon alanı yaratmak isteyebilirsiniz. Bu, dikkat distribütör şeylerden uzak hususi bir oda ya da odanın köşesi olabilir. Minder, yastık ya da battaniye ilave ederek meditasyon alanınızı daha konforlu hale getirebilirsiniz. Ek olarak rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak için mum ya da tütsü yakmak isteyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Farkındalıkla Nasıl Yaşanır ve Meditasyonun Fiziksel Faydalarının Kilidini Nasıl Açarsınız?

İşyerinde meditasyon yapıyorsanız, meditasyon yapmak için bir yer bulma hikayesinde daha yaratıcı olmanız gerekebilir. Öğle tatilinde ofisinizde meditasyon yapmayı deneyebilir ya da yakındaki bir parkta ya da kahve dükkanında sessiz bir yer bulabilirsiniz. İşyerinde meditasyon yapmak için bir yer bulmakta güçlük çekiyorsanız, işvereninizle çalışanlar için bir meditasyon alanı oluşturma hikayesinde görüşebilirsiniz.

Park ya da kahve dükkanı şeklinde halka aleni bir yerde meditasyon yapıyorsanız, çevrenize karşı daha dikkatli olmanız gerekebilir. Oldukça kalabalık ya da gürültülü olmayan bir yer kura çekmek isteyebilirsiniz. Ek olarak öteki insanlarla göz temasından kaçınmak isteyebilirsiniz.

Meditasyon için nerede karar verirseniz verin, mühim olan rahatlayabileceğiniz ve uygulamanıza odaklanabileceğiniz bir yer bulmanızdır.

VI. Ne çoğunlukla meditasyon yapılmalı?

Ne çoğunlukla meditasyon yapılacağı sorusuna tek bir yanıt yoktur. Sizin için ülkü sıklık, bireysel ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlı olacaktır. Birtakım insanoğlu her gün yalnız birkaç dakika meditasyon yapmanın faydalarını görmek için kafi bulunduğunu düşünürken, ötekiler neticeleri görmek için daha uzun süreler meditasyon yapmaları gerekebilir.

Meditasyona yeni başladıysanız, 5-10 dakikalık kısa seanslarla başlamanız ve uygulamaya alıştıkça meditasyonlarınızın uzunluğunu kademeli olarak artırmanız iyi bir fikirdir. Ek olarak, kendinizi en basit ve odaklanmış hissettiğiniz tarihi görmek için günün değişik saatlerini tecrübe etmek isteyebilirsiniz.

Netice olarak, sizin için doğru meditasyon sıklığını bulmanın en iyi yolu deneyip sizin için en iyi neyin işe yaradığını görmektir. Meditasyon pratiğinizden keyif almadığınızı ayrım ederseniz ya da stresli ya da bunalmış hissediyorsanız, bu daha sık meditasyon yapmanız icap ettiğinin bir işareti olabilir. Bilakis, meditasyon seanslarınızdan sonrasında rahatlamış ve tazelenmiş hissediyorsanız, oldukça iyi gidiyor olabilirsiniz.

İşte meditasyonun ne çoğunlukla yapılması gerektiğine dair birtakım genel kurallar:

  • Şayet meditasyona yeni başladıysanız, her gün 5-10 dakikalık kısa seanslarla başlayın.
  • Uygulamaya alıştıkça meditasyon seanslarınızın uzunluğunu kademeli olarak artırın.
  • Günün değişik saatlerinde denemeler yaparak kendinizi en basit ve odaklanmış hissettiğiniz zamanları bulun.
  • Şayet meditasyon pratiğinizden keyif almıyorsanız ya da kendinizi stresli ya da bunalmış hissediyorsanız, bu daha sık meditasyon yapmanız icap ettiğinin bir işareti olabilir.
  • Şayet meditasyon seanslarınızdan sonrasında kendinizi rahatlamış ve yenilenmiş hissediyorsanız, muhtemelen oldukça iyi gidiyorsunuzdur.

VII. Ne kadar vakit meditasyon yapılmalı?

Her gün meditasyon yapacağınız vakit size bağlıdır. Doğru ya da yanlış bir yanıt yoktur. Birtakım insanoğlu her gün kısa süreler meditasyon yapmanın yararlı bulunduğunu düşünürken, ötekiler daha uzun süreler meditasyon yapmayı tercih eder. En mühim şey, sizin için müsait olan ve tertipli olarak uyabileceğiniz bir müddet bulmaktır.

Meditasyona yeni başladıysanız, çoğu zaman 5-10 dakikalık kısa meditasyonlarla başlamanız önerilir. Meditasyona daha aşina oldukca, meditasyon seanslarınızın uzunluğunu kademeli olarak artırabilirsiniz.

Kendi enerji seviyelerinizin ve ihtiyacınız olan şeylerin bilincinde olmanız da önemlidir. Kendinizi bitkin ya da stresli hissediyorsanız, daha kısa bir müddet meditasyon yapmanız daha iyi olabilir. Kendinizi dinlenmiş ve enerjik hissediyorsanız, daha uzun bir müddet meditasyon yapmak isteyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Farkındalıklı Melodiler Günlük Huzur İçin Rahatlama Tekniklerine Uyum Sağlama

Netice olarak, meditasyon için doğru süreyi bulmanın en iyi yolu deneyip sizin için neyin işe yaradığını görmektir. Doğru ya da yanlış bir yanıt yoktur.

Meditasyona başladığınızda ne beklemelisiniz?

Meditasyona başladığınızda ne beklemelisiniz?

Meditasyona ilk başladığınızda muhtelif fizyolojik ve zihinsel etkisinde bırakır yaşayabilirsiniz. Bu etkisinde bırakır şunları içerebilir:

  • Rehavet
  • Azaltılmış stres
  • Geliştirilmiş odaklama
  • Artan yaratıcılık
  • Azalmış endişe
  • İyileştirilmiş uyku

Meditasyona ilk başladığınızda birtakım negatif etkisinde bırakır yaşamanız da mümkündür. Bu etkisinde bırakır şunları içerebilir:

  • Rahatsız etme
  • Kaygı
  • Hayal kırıklığı
  • Can sıkıntısı

Her insanın meditasyonu değişik deneyimlediğini anımsamak önemlidir. Bir fert için pozitif yönde bir tecrübe olan şey, bir başkası için negatif bir tecrübe olabilir. Meditasyona ilk başladığınızda herhangi bir negatif tesir yaşarsanız, sabırlı ve ısrar eden olmanız önemlidir. Zaman içinde ve ergonomik yaparak, meditasyonun faydalarının negatif etkilerinden daha ağır bastığını görmüş olacaksınız.

IX. Yaygın yanlışlar

İnsanların meditasyona ilk başladıklarında bitirdikleri birkaç yaygın hata vardır. Bu yanlışlar meditasyonun bütün yararlarından yararlanmanızı engelleyebilir, bu nedenle bunlardan kaçınmak önemlidir.

  • Kendinizi meditasyon oluşturmaya zorlamaya çalışıyorsunuz
  • Sabırlı olmamak
  • Düşüncelerinizi denetim etmeye çalışıyorsunuz
  • Oldukça uzun ya da fazlaca kısa vakit meditasyon yapmak
  • Yanlış ortamda meditasyon yapmak

Bu hatalardan herhangi birini yapıyorsanız endişelenmeyin. Bir tek düzeltin ve ergonomik oluşturmaya devam edin. Zaman içinde ve sabırla bunların üstesinden gelebilecek ve meditasyonun faydalarını görmeye başlayacaksınız.

S: Meditasyon nelerdir?

A: Meditasyon, zihni muayyen bir nesneye ya da düşünceye odaklamayı içeren bir uygulamadır. Bir sandalyede oturarak, uzanarak ya da hatta yayan yapılabilir. Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte zihinsel sıhhat için stresi azaltma, uykuyu iyileştirme ve ruh halini iyileştirme şeklinde bir takım faydası olduğu gösterilmiştir.

S: Iyi mi meditasyon yapabilirim?

A: Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece temel adımlar aynıdır. ilk olarak, rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun. Basit bir pozisyonda oturun ve gözlerinizi kapatın. Dikkatinizi nefesinize getirin ve akciğerlerinize girip çıkan havanın hissine odaklanın. Zihniniz dağılırsa, onu nazikçe nefesinize geri getirin. İstediğiniz kadar meditasyona devam edin.

S: Meditasyonun yararları nedir?

Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat açısından birçok faydası olduğu gösterilmiştir, bunlar içinde şunlar yer alır:

* Stresi azaltmak
* Uykuyu iyileştirmek
* Ruh halini iyileştirmek
* Ağrıyı azaltmak
* Odaklanma ve konsantrasyonun iyileştirilmesi
* Yaratıcılığı çoğaltmak
* Endişe ve depresyonu azaltmak
* Genel refahın iyileştirilmesi

Can Özçelik, Doial.com'un kurucusu ve baş yazarıdır. Teknoloji, yaşam tarzı ve kişisel gelişim konularına olan ilgisi, onu bu blogu oluşturma yoluna yönlendirdi. Eğitimini iletişim ve medya alanında tamamlayan Can, yazılarına profesyonel bir yaklaşım getirerek okuyucularına değerli ve ilham verici içerikler sunmaktadır.

  • Toplam 154 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Bilgelik Dalgaları Meditasyonun Tarihsel Bir Keşfi

Derin Düşünce 2 saat önce

İçindekilerII. Meditasyonun YararlarıIII. Meditasyon Iyi mi YapılırIV. Değişik Meditasyon TürleriV. Nerede Meditasyon YapılırVI. Ne Kadar Vakit Meditasyon YapılmalıVII. Ne Sıklıkta Meditasyon YapılmalıVIII. Meditasyonun Önündeki EngellerIX. Yeni Başlayanlar İçin İpuçları II. Meditasyonun Yararları III. Meditasyon Iyi mi Yapılır IV. Değişik Meditasyon Türleri V. Nerede Meditasyon Yapılır VI. Ne Kadar Vakit Meditasyon Yapılmalı VII. Ne Sıklıkta Meditasyon Yapılmalı VIII. Meditasyonun Önündeki Engeller IX. Yeni Başlayanlar İçin İpuçları En Fazlaca Sorulan Sorular Hususiyet Tarif Meditasyon Kişinin dikkat ve farkındalığını eğitmek için farkındalık, gevşeme ya da yoga şeklinde bir teknik kullandığı tatbik. Tarih Meditasyon, binlerce senedir dünyanın muhtelif kültürlerinde uygulanmaktadır. Dikkatlilik Yargılamadan, şimdiki ana odaklanmaya odaklanan bir meditasyon türü. Aydınlanma Psikolojik farkındalık ya da içgörü hali. Maneviyat Üstün bir güce ya da güçlere itikat. II. Meditasyonun Yararları Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır: Azaltılmış stres ve endişe İyileştirilmiş ruh hali ve huzur Artan […]

Rahatlığınızı Artırın Rahatlama ve İyi Olma İçin 5 Gelişmiş Araç

Derin Düşünce 7 gün önce

İçindekilerII. Gevşeme tekniklerinin yararlarıIII. Değişik gevşeme teknikleriIV. Doğru gevşeme tekniği iyi mi seçilir?V. Rahatlama teknikleri iyi mi uygulanır?VI. İnsanların rahatlamaya çalışırken meydana getirdiği yaygın yanlışlarVII. Rahatlama tekniklerini günlük hayatınızın bir parçası haline iyi mi getirebilirsiniz?Stresli zamanlarda kolay kalmak için ipuçlarıIX. Küçüklere gevşeme tekniklerini iyi mi öğretebiliriz?II. Soluk TeknikleriIII. Progresif Kas GevşemesiII. Soluk TeknikleriIII. Progresif Kas GevşemesiIV.V. MeditasyonVI. AromaterapiVII. MasajMüzik TerapisiIX. Doğada Süre Dercetmek (*5*) II. Gevşeme tekniklerinin yararları III. Değişik gevşeme teknikleri IV. Doğru gevşeme tekniği iyi mi seçilir? V. Rahatlama teknikleri iyi mi uygulanır? VI. İnsanların rahatlamaya çalışırken meydana getirdiği yaygın yanlışlar VII. Rahatlama tekniklerini günlük hayatınızın bir parçası haline iyi mi getirebilirsiniz? VIII. Stresli zamanlarda kolay kalmak için ipuçları IX. Küçüklere gevşeme tekniklerini iyi mi öğretebiliriz? Tipik Mevzular Hususiyet Yanıt Rahatlama teknikleri Yoga, meditasyon, masaj, derin soluk alma vb. Stres yok etme Stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltır Huzur Uykuyu, ruh halini ve genel sağlığı iyileştirir Dikkatlilik Farkındalığı, odaklanmayı […]

Düşüncelerin Ötesinde Farkındalıklı Meditasyon Uygulamasına Bir Kılavuz

Derin Düşünce 3 hafta önce

İçindekilerII. Farkındalık Meditasyonu Nelerdir?III. Farkındalık Meditasyonunun YararlarıIV. Farkındalık Meditasyonu Iyi mi UygulanırV. Farkındalık Meditasyonu Uygularken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarII. Farkındalık Meditasyonu Nelerdir?III. Farkındalık Meditasyonunun YararlarıFarkındalık Meditasyonu Nelerdir?V. Farkındalık Meditasyonu Uygularken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarVI. Başlangıç ​​Seviyesi İçin Farkındalık MeditasyonuStresten Kurtulmak İçin Farkındalık Meditasyonu Farkındalık meditasyonu, şimdiki ana odaklanmaya odaklanan bir meditasyon türüdür. Zihni düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın daha çok bilincinde olmaya eğitmenin bir yoludur. Farkındalık meditasyonunun stresi azaltma, odaklanmayı iyileştirme ve mutluluğu artırma şeklinde bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Ek olarak kronik ağrı, endişe ve depresyonu yönetmede de destek olabilir. Bu yazıda farkındalık meditasyonuna genel bir bakış sunacağız; farkındalık meditasyonunun ne olduğu, iyi mi çalmış olduğu ve iyi mi uygulanacağı hakkındaki data vereceğiz. II. Farkındalık Meditasyonu Nelerdir? Farkındalık meditasyonu, şimdiki ana odaklanmaya odaklanan bir meditasyon türüdür. Zihni düşüncelerimizin, duygularımızın ve bedensel duyumlarımızın daha çok bilincinde olmaya eğitmenin bir yoludur. Farkındalık meditasyonu uyguladığımızda, basit bir pozisyonda oturur ve […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele